Q10 coenzym: 5 måder hvorpå det forbedrer hudens sundhed

Antioxidanters bidrag til menneskers sundhed og skønhed er almindeligt kendt. Men hvor meget ved vi egentlig om coenzym Q10 og dets gavnlige egenskaber?

Coenzym Q10 er en fedtopløselig forbindelse - naturligt syntetiseret af den menneskelige krop - der spiller en central rolle i mitokondriel oxidativ fosforylering. Q10 bidrager essentielt til produktionen af ​​adenosintrifosfat (ATP), som er kilden til energi til brug og opbevaring på cellulært niveau, mens det -som en antioxidant - bekæmper frie radikaler. Kort sagt, det forbedrer menneskers sundhed og hudtilstand markant.

Hvilken rolle spiller ​​coenzym Q10?
Coenzym Q10 er særligt effektivt til hudpleje, da det – som antioxidant – udfører to opgaver sideløbende: Giver energi og samtidig beskytter cellerne.

Energiproduktion: Coenzym Q10 er afgørende, fordi det bidrager til rækken af ​​reaktioner, der får mitokondrier til at producere det meste af celleenergien. Som et resultat styrker det hjertet, musklerne og nerverne.

Forsvar: Som en antioxidant bekæmper coenzym Q10 frie radikaler - deres produktion accelereres af UV-stråling, stress samt miljøgifte og kan føre til oxidativ stress - som kan beskadige celler, fremme inflammation og fremskynde hudens aldring.

Fordele for huden ved coenzym Q10
Giver energi: En af de vigtigste fordele ved coenzym Q10 er, at det giver hudceller den nødvendige energi til deres naturlige reparation og regenerering. Med andre ord giver det huden den nødvendige energi til at udføre dens grundlæggende funktioner.

Beskytter mod solstråling: Coenzym Q10 er en kraftig antioxidant, der beskytter huden mod de negative virkninger af eksponering for sollys, og bidrager også til at forebygge ældningstegn forårsaget af solen (fotoældning).

Understøtter kollagenproduktionen: Kollagen, som udgør næsten 80% af vores hud og 1/3 af alle proteiner i vores krop, fremmer celleregenerering og understøtter hudens elasticitet. Coenzym Q10 er særligt vigtigt, da det understøtter kollagenproduktionen.

Hæmmer forekomsten af ​​fine linjer og rynker: Coenzym Q10 er en yderst effektiv ingrediens i hudplejeprodukter, der hjælper med at bekæmpe ældningstegn, såsom fine linjer og rynker.

Fremmer en jævn hudtone: Coenzym Q10 påvirker produktionen af ​​tyrosinase og hjælper dermed med at forhindre hyperpigmentering og dannelsen af ​​mørke pletter, begge forårsaget af overskydende melaninproduktion.

MACROVITA rislinje kombinerer de fremragende kosmetiske egenskaber af ris, calendula og coenzym Q10 med dem fra mange andre organiske vegetabilske olier, ekstrakter og vitaminer. Det betyder at hudcellerne hurtigt tilpasser sig ekstern stress og forlænger deres levetid for at genoprette og vedligeholde huden ungdom. Her ser du produkterne i rislinjen:

Dagcreme til normal/tør hudDenne ansigtscreme der indeholder Q10, ris og morgenfrue genskaber hudcellernes naturlige funktion. Cremen virker meget fugtgivende og re-generende på huden, udglatter fine rynker, modvirker misfarvninger og tegn på træthed.

Natcreme til alle hudtyperDenne natcreme indeholder Q10, ris og morgenfrue der hjælper med at forlænge hudcellernes levetid, så de bedre kan tilpasse sig stressende omgivelser. Cremen virker fugtgivende og re-generende på huden, udglatter fine rynker, modvirker misfarvninger og tegn på træthed.

Øjencreme til alle hudtyperDenne øjencreme med Q10, ris og morgenfrue hjælper med at bevare den biologiske balance for de sarte hudceller i øjenomgivelserne. Cremen fugter, nærer og opfrisker huden omkring øjenene.

Serum til alle hudtyperGlobal Youth Booster med Q10, ris og morgenfrue giver et øjeblikkeligt lift til din ansigtshed. Serumen modvirker rynkedannelse og reducerer sorte rande samt forbedrer elasticiteten. I samme serie findes øjen-, dag- og natcreme.

 


Ældre opslag Nyere opslag