5 tips til det perfekte hår!

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle mennesker har smukt, skinnende og sundt hår? Ganske vist spiller genetiske faktorer sammen med hårtypen en væsentlig rolle; de er dog ikke nok. Sundt hår er resultatet af mange faktorer, her er nogle af dem.

Vil du have sundt og stærkt hår?

Følg disse råd, og hold øje med om der sker ændringe:

Sig farvel til daglig hårvask: Det lyder måske mærkeligt, men daglig hårvask kombineret med de skrappe rensemidler, der findes i mange shampoo's, fjerner hårets naturlige olier, der holder det stærkt og skinnende. Eksperter er enige om, at det er ideelt at vaske dit hår to gange om ugen.

Brug ordentlige hårplejeprodukter: ​​Shampoo og en god hårbalsam er de to grundprodukter, som du skal bruge i hver hårvask. Mange mennesker tror, ​​at balsam tynger håret ned, så de undgår det systematisk eller udelader det helt. Men det er fordi de ikke kender til det faktum, at - bortset fra at løsne hår og gøre det nemt at rede - "forsegler" balsam hårskællene (dvs. dets kappe), hvilket giver håret mulighed for at bevare sin fugt og elasticitet. Vælg f.eks. MACROVITA Hair Conditioner der fugter og blødgør håret, hvilket gør det nemmere at rede, samtidig med at det giver vitalitet og glans, beskytter håret mod de skadelige virkninger af miljøet og varmen fra hårstyling med glattejern etc.

På dette tidspunkt skal vi understrege, at det er vigtigt at bruge disse produkter korrekt. Shampoo påføres i hele hårlængden, selvom vi skal fokusere på hovedbunden og rødderne, hvor der samler sig mest fedt. På den anden side påføres balsam aldrig på rødderne, men på længderne og især på enderne, altså på de punkter, hvor der er mere tørhed og disposition for spaltede spidser.

Undgå hyppig brug af glatte-/krøllejern etc.som virker ved meget høje temperaturer. Det stresser og svækker håret. For at være præcis svækker og dehydrerer det keratin, hårets grundlæggende protein. Hvis du ikke kan undgå deres brug, skal du i det mindste begrænse det til et minimum.

Gør ordentlig ernæring til din allierede: Når du ønsker at finde løsninger og gode vaner for sundt hår, så glem ikke, at ernæring spiller en væsentlig rolle. Spis fødevarer, der er rige på jern, calcium, omega-3 fedtstoffer og protein, såsom laks, spinat, linser, rød frugt, yoghurt, avocado, nødder og æg. Disse sunde muligheder kan "stimulere" hårsækkene, hjælpe håret med at vokse, mens de forhindrer hårtab og tørhed i hovedbunden.

Stol på din frisør: Det er rigtigt, at mange mennesker ikke vil budgettere med en hyppig klipning, da de betragter det som en luksus. Det er dog værd at give denne gave til dig selv, for at holde dit hår sundt. Regelmæssig klipning vil trimme spaltede spidser, som får håret til at se tyndt og svagt ud.


Ældre opslag Nyere opslag